Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 4, 2022 / 09:44

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür” değerlendirmesini yaptı.

Mithat Sancar, HDP Malatya İl Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Sancar, Nevruz meydanlarının hem iktidara hem de muhalefet partilerine mesaj verdiğini belirterek, “Değişim istiyorsanız cesur olun. Bu ülkede değişim, büyük barışla gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür. Kürt sorununda demokratik çözüm konusunda inandırıcı, tutarlı herhangi bir program önüne koymadan, toplumu değişime ikna etmeden istediğiniz sonuçlara varamazsınız. Yani kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz” dedi.

Sancar sözlerinin devamında “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, çıkıp da gençlere, ‘Seyahat edin, dünyayı gezin, görün’ diyor. Oysa burada gençlere yaşam hakkı tanımıyor. Gençlerin şimdi aradığı şey, kendi yaşama hakkı ve bir iş, eğitim, kaliteli, ücretsiz eğitim. Bunu arıyor gençler. Demokratik, özgür bir ülke arıyor gençler. Ama bu iktidar, gençleri de halkın yüzde 90’ını da açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir” eleştirilerini sıraladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top