Büyük bir kumpasla karşı karşıyayız

Büyük bir kumpasla karşı karşıyayız
Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine 26 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenen terör saldırısı, siyaset gündemindeki yerini koruyor. İçişleri Bakanlığı’nın kimliği belirlendi diyerek ismini açıkladığı Dilşah Ercan’ın...

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine 26 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenen terör saldırısı, siyaset gündemindeki yerini koruyor. İçişleri Bakanlığı’nın kimliği belirlendi diyerek ismini açıkladığı Dilşah Ercan’ın saldırıda yer almaması “kumpas” iddialarını beraberinde getirdi. Çünkü iktidar Ercan’ın 9 yıl önceki bir CHP raporunda isminin yer alması üzerinden CHP’yi saldırı ile ilişkilendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Ortada teröristlerle kahramanca çatışan ve onları polisevine sokmayan kahraman bir şehidimiz var ama iktidar bu olay üzerinden CHP’ye ve bana kumpas kurmakla meşgul” ifadesini kullandı.

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ BEYLER?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Büyük bir kumpas ile karşı karşıyayız. DNA testleri, parmak izi testleri yapılmadan böyle bir tezvirat ve CHP’ye sistemli bir saldırı. Şimdi anlaşılıyor ki o isimden Süleyman Soylu bile emin değil. Devletin elinde zaten böyle bir bilgi yok. Biz Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, savcıya inanırız. Açıklayın kardeşim, açıklayın. Ama açılanabilecek durum yok. Çünkü şu anda bile o kimliği tespit etmiş değiller. Kimliğin o kişi ile uyuşmadığı yönünde bir sürü kriminal done var elinde. Bize saldırırken neye dayandınız? Bu nasıl utanmazlık. Ne yapmaya çalışıyorsunuz beyler?” ifadelerini kullandı.