BÜYÜK HATALAR AĞIR PİŞMANLIKLAR

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 7, 2020 / 06:45

Beşiktaş, Abdullah Avcı ile geçirdiği günlerin, Kayseri ise Robert Prosinecki öncesi sayısız teknik direktörle çalışmanın ağır pişmanlığını puan tablosuna baktıkça yaşıyordur.
Beşiktaş, Sergen Yalçın ile istediği futbola Avcı’nın bıraktığı kadroyla da olsa ulaşmayı başardı. Hatta sıralamada tırmanışa da geçti. Prosinecki ise enkaza dönüşmüş futbolcu topluluğunu yeniden takım yaptı. Ve geldiği andan itibaren tarih yazmaya başladı.
İki teknik adamın çabası hak ettiği karşılığı görecek mi, bunu kalan 4 maçın ardından göreceğiz.
Takımındaki eksiklikler Sergen Yalçın’ı yeni arayışlara itiyor. Necip, Atiba’nın görevini üstlendi Atiba ise Adem Ljajic’in yerindeydi.
Yoğun bakımdaki Kayserispor’un ligde kalma mücadelesinde rakiplerine oranla fikstürü hayli zor. Rize, Antep, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında önce Beşiktaş’ı ağırladı. En önemli ayaklarından Mensah cezalıydı.
Henüz 17. saniyede Kravets, Beşiktaş üst direğinin tozunu aldı. 16 ve 20. dakikalarda Henrique’nin şutları Beşiktaş kalesini sağlam yokladı.
Sergen Yalçın, Beşiktaş’ı istediği gibi oynatıyor. Maçı rakip sahada yaşamak, topu da ayağında tutmak bu anlayışın iki temel taşı. Daha ilk yarı yüzde 64 topla oynama oranına ulaştı, Kayseri ceza sahasında 26 kez topla buluştu, isabetli pas yüzdesinde yüzde 93’u buldu. Bunlar önemli rakamlar. Kaliteli kramponlara sahip olsa Beşiktaş maçları ilk yarıda bitirir.
Ama olmayınca, olamayınca bal yapmayan arı benzetmesinin ötesine geçemiyor.

  1. dakikada Diaby’nin 28’de Atiba’nın ve 41’de Burak Yılmaz’ın kafa sutları Beşiktaş adına ilk yarı not edilmesi gereken pozisyonlardı. Kayseri kalecisi Lung’un bu şutlara verdiği başarılı reflekslerin de altını çizmeli. Nitekim Lung, bu maçtaki kurtarışlarla ligin en çok kurtarış yapan kalecisi ünvanını kazandı.
    Formayı Caner’den teslim aldığından beri neredeyse hatasız oynayan 19 yaşındaki Rıdvan’ın ikinci yarının başındaki hatası, Beşiktaş’ın ilk golü yemesine neden oldu. Gole imzasını Hasan Hüseyin Acar attı.
    Soğukkanlılık, özgüven iyidir ama bu özellikler defansta daha tutumlu kullanılmalıdır. Genç, yetenekli kardeşimizin bu hatasından çıkaracağı çok ders var.
    Rıdvan hatasının ardından formasını Caner’e iade etti. Hemen söyleyelim Caner, Beşiktaş’ı zihninde tümüyle bitirmiş olduğunu oynadığı futbolla gösterdi
    Atiba, Beşiktaş adına sahanın en iyisiydi. 201. maçında, 74’te attığı golle skoru 1-1’e taşıdı.
    Ancak Beşiktaş’a tek başına Atiba yetmiyor. Kartal, golden sonra baskısını attırdı ama sonuç alamadı.
    83’te Hasan Hüseyin Acar nefis bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı. Bu golde de diğer genç kardeşimiz kaleci Ersin’in hatası büyüktü.
    Hemen üç dakika sonra Ersin ile karşı karşıya kalan Kravets, maçın fişini çekti, skoru 3-1’e getirdi. Kayseri, 7 yıl aradan sonra Beşiktaş’ı yenerken sıralamada da bir anda 14. sıraya çıktı.
    Galatasaray ve Sivas’ın puan kaybettiği hafta lig üçüncülüğü mücadelesinde Beşiktaş altın değerinde üç puanı Kayseri’de bıraktı.
    Düşmesine kesin gözüyle bakılan Kayseri ise çok kritik bir üç puan aldı. Geçen hafta Sivas’ı bu hafta Beşiktaş’ı yenen Kayseri için ligde kalma adına umutlar yeniden yeşerdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top