BÜYÜK KAYIP

BÜYÜK KAYIP
Mohamed Mostafa leblebi gibi golleri atmaya başlayıp cezalı duruma düşünce Falcao sahadaydı.Uzun bir aradan sonra Saracchi yeniden 11’deydi ve Belhanda formasına kavuşmuştu. Taylan, Etoba’dan yerini geri almıştı ama kariyerindeki...

Mohamed Mostafa leblebi gibi golleri atmaya başlayıp cezalı duruma düşünce Falcao sahadaydı.
Uzun bir aradan sonra Saracchi yeniden 11’deydi ve Belhanda formasına kavuşmuştu. Taylan, Etoba’dan yerini geri almıştı ama kariyerindeki tek hat-trick’ini Sivasspor’a karşı yapan Arda ve Yedlin Fatih Terim’in yanında maça başladı.
Sivas’ın eksikleri fazla ama motivasyonu yüksekti. Üç puana hasret gelmişlerdi İstanbul’a.
Galatasaray kazanmak zorunda. Artık hataların telafi edilemeyeceği bir döneme girildi.
Fakat Galatasaray’ı durduran zemin yine aynı. Bu takımı yönetenler bu zemini nasıl Galatasaray’a yakıştırıyorlar anlamak mümkün değil. Stadın üstünde elektrik santrali yapacaklarmış, “Yahu önce şu zemini düzeltin.”
Maç daha 9. dakikada, Linnes’in asistiyle Sivas’ın öne geçmesiyle başladı neredeyse.
Ancak Galatasaray çok çabuk döndü. Babel’in büyük çabasıyla getirdiği topu alan Falcao, nefis bir şekilde sağa çekti ardından da topu adeta direğin dibine bıraktı ayağının içiyle.
Oyun yeniden başladı. Sivas’ın golünün kahramanı Linnes, hatasını affettirmek için bir ara Falcao’nun yanında gol aradı.
Galatasaray’ın dün gece esas sorunu defanstı. Defansta hiç olmadığı kadar dağınık bir görüntü sergileyen sarı kırmızılılar, Sivas’ın cesareti attırdı.
Ve bu cesareti erken bulan Sivas, maçı son saniyeye kadar bırakmadı. 38’de defanstaki dağınıklığa kaleci Muslera da eşlik edince Boyd, Sivas’ın ikinci golü attı.
İlk yarı 65’e 35 topla oynama oranına rağmen, Sivas’ın kaleyi bulan şut sayısı bir fazlaydı. Ama Galatasaray rakip ceza sahasında rakibinin hayli üstünde buluştu. Fakat Onyekuru, hep içinde olduğu bu pozisyonlarda topu ezdi adeta.
İkinci yarıya iki takımda değişiklik yapmadan başladı. Ama ikinci yarının hemen başında Donk’un sakatlanarak yerini Luyindama’ya bırakması hesapları bozdu. Donk sadece defansta değil, sıkışık dakikalarda ileride de kullanılan önemli bir ayaktı.
57’de gecenin talihsiz isimlerinden Onyekuru ceza sahası içinde her şeyi yaptı sadece meşin yuvarlağı çerçeveye sokamadı.
Ve 66’da net bir penaltı ancak VAR yardımıyla çalınabildi. Falcao maçı bir kez daha başlattı golüyle.
Babel ve Belhanda kenara, Kerem ve Feghouli oyuna alındı. 79’da ise Fatih Terim’in artık Onyekuru’ya dayanacak gücü kalmadı Arda ile değiştirdi. Fernandes’in yerine oyuna dahil olan Halil Dervişoğlu Sivas ceza sahasında, penaltı noktasında topla ilk buluşmasını gole çevirebilse belki de maçın kahramanı olacaktı.
Ya da Falcao’nun uzatmalardan önce vurduğu kafa çerçeveyi görse attığı üç golle yeni bir hikaye yazmaya başlatmış olacaktı.
Ancak olmadı. Galatasaray hiç hesapta olmayan bir beraberlik ile ayrıldı sahadan. 7 dakikalık uzatmada, maçın son saniyelerinde bile ceza sahası içindeki vuruşlar ağlarla buluşamadı. Rakip ceza sahası içinde 44 kez buluşan Galatasaray bir puana razı oldu.
Şampiyonluk yarışında hataları düzeltmek için daha zaman var ama, maç sonu Fatih Terim’in de futbolcuların da şikayet ettiği stadın zemininden başlanmalı.