BÜYÜK KAYIP…

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 3, 2021 / 17:30

İki takımın ısınmak için sahaya yılbaşı gecesi talihsiz bir kaza geçiren Omar Elabdellaoui’ye geçmiş olsun dilekleri yazılı tişörtlerle çıkması anlamlıydı.
Biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletelim, dileriz tez zamanda sahalara döner.


Ersun Yanal’ın gelişiyle Antalya’da gözle görülür bir değişiklik olmadı. Üstüne üstlük geçen hafta evinde Hatay’dan 6 gol yiyerek hezimete uğradı. Antalya 7 haftadır deplasman galibiyeti yaşamamış bir takım. Bunu sürdürdü.
Tribündeki Fatih Terim Antalyaspor’a karşı hiç mağlubiyet yaşamamıştı. İstatistiğini devam ettirdi. İlginç olan Ersun Yanal’ın da en fazla mağlubiyet yaşadığı takımdı Galatasaray. Ama dün gece yenilmedi.
Ersun Yanal geçen haftaki ağır mağlubiyetten derslerini çıkarmış. Hücumcu yönünü bir kenara bırakmış, alan daraltan, kontracı yönüyle çıkardı kadrosunu.


Galatasaray, istekli, sahaya iyi yayılan bir görüntü veriyordu ama bir türlü pozisyon yaratamadı. İlk yarıyı iki takım da ama en çok da ev sahibi Galatasaray harcadı.
İlk yarı planı tutan Ersun Yanal, ikinci yarıda takımın ritmini bozmadı.
Daha ikinci yarının başında hayatının fırsatını yaşadığının farkında olup olmadığını bilemediğim Oğulcan, biraz dikkatli olsa Galatasaray için durum değişecekti.
Planda olmayan, lig kariyerinde hiç kırmızı kart görmemiş Emre Kılınç’ın Amilton’a yaptığı acemice fauldü. Bu faulün cezası bence sarı karttı. Sonrasında Marcao’nun faulü ise kırmızıydı. Orta hakem Abdulkadir Bitigen ise tam tersini uyguladı.
Uzun sakatlığı sonrası dakika bulan Falcao’nun yine ve yeniden sakatlanarak oyundan çıkması Galatasaray’ı çok zora soktu. Falcao, sadece 30 dakika sahada kalabildi.
Galatasaray için zor dakikalar başladı, gerginlik arttı. Ersun Yanal’ın İstanbul planı tutmuştu.
77’de Oğulcan’ın kaçırdığı top, belki de Galatasaray’ı galibiyetten etti. Ancak Antalyaspor’un ileri uçlarının kötü vuruşlarını, ileride zenginlik yaratamamalarını da not düşmeliyiz. Antalyaspor, Galatasaray’ı bu çaresizlikte zor yakalar.
Ersun Yanal’ın oyun anlayışına karşın liderin yeni oyunlar kuramamasının nasıl açıklanması gerek?
Maçın ardından Kaptan Arda’nın dün gece kazanılan bir puana sevinmesi kabul edilir gibi değil. Linnes’in inatçı ve enerjik oyununa karşı Belhanda’nın laubaliliğini görmeyecek miyiz?
Feghouli’den ziyade Galatasaray, Taylan’ı ve skoru değiştirecek net kramponlarını çok aradı. İsmen olup cismen olmayan Diagne ve Falcao Galatasaray’ın büyük yalnızlıkları.
Falcao’nun olmamasına alışmış Galatasaray taraftarı için zorlu Konya deplasmanında cezalılar Marcao, Arda ve Emre Kılınç’ın olmaması büyük kayıp olacak.


Lider fırsat tepti. 2021’e iyi başlamadı. Enseyi karatmaya gerek yok sene uzun. Ancak farkındaysanız kadro giderek daralıyor. İş sadece artık Terim’e değil protokol sıralarında oturanlara da düşüyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top