Büyük şehirden büyük kaçış: Devlet memurları tayin peşinde

Büyük şehirden büyük kaçış: Devlet memurları tayin peşinde
Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun 3’üncü büyük sendikası olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, sendikanın genel merkez binasında basın açıklaması düzenledi. Yazgan’ın gündeminde enflasyon nedeniyle artan konut...

Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun 3’üncü büyük sendikası olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, sendikanın genel merkez binasında basın açıklaması düzenledi. Yazgan’ın gündeminde enflasyon nedeniyle artan konut ve kira fiyatlarından kaynaklı kamu görevlilerinin yaşadığı sorun yer aldı. Başkan Yusuf Yazgan, artan konut ve kira fiyatlarına değinerek, “Kamu görevlileri bugün Ankara, İstanbul ve İzmir yerine küçük şehirlerde yaşamayı tercih eder hale geldiler” dedi.

BU KİRA VE BU MAAŞLA ZOR
Memurların enflasyon nedeniyle zor durumda olduklarını ve son günlerde özellikle büyükşehirlerde yaşanan konut ve kira fiyatlarındaki artıştan dolayı mustarip olduklarını vurgulayan Yazgan, “Ankara’da 5 bin, İzmir’de 6 bin, İstanbul’da da 7 bin liranın üzerinde bir kira söz konusu. Dolayısıyla ortalama memur maaşının 10 bin lira olduğunu değerlendirdiğimizde, gıda fiyatlarındaki artışla birlikte memurlarımız hakikaten büyükşehirlerde zor durumda kalmaktalar ve zor geçim şartları nedeniyle zor şartlar altında memuriyet hayatını sürdürmekteler” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR FARKI ÖDENMELİ
Yazgan, küçük şehirlerde yaşayan memurlar ile İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan memurların aynı maaşı aldıklarını ama giderlerinin aynı olmadığını hatırlattı, “Bizim sendika olarak önerdiğimiz ‘büyükşehir farkı’ şeklinde büyükşehirde yaşayan kamu görevlilerinde bir dokunuş yapılması lazım” dedi. Başkan Yazgan, bununla ilgili son dönemde yaşanan gıda artışı, konut ve kira fiyatlarındaki artışlarını örnek gösterdi.

MEMURLARI TUTMAK ZOR
Yazgan, kamu idaresi, hükümet ve kurumların büyükşehirlerde memur tutma noktasında zorluk çektiklerini, memurların küçük şehirlere tayin isteklerinin özellikle bu son dönemde arttığını söyledi. Başkan Yazgan, bu göç talebinin büyükşehirlerde yaşayan memurlara ‘büyükşehir farkı’ verilerek, memurların konut ve kira fiyatlarında yaşayacağı sorunu ortadan kaldırarak çözülebileceğini belirtti.