BÜYÜK SINAV

BÜYÜK SINAV
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusundaki ikinci aşama koronavirüs gölgesinde bugün başladı. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak,...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusundaki ikinci aşama koronavirüs gölgesinde bugün başladı. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8’inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de yüz yüze eğitim yapılabilecek.
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamalarıyla yürütülen uzaktan eğitim sürecinde, yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamasının ilk basamağı, 21 Eylül Pazartesi itibarıyla hayata geçirilmişti. 21 Eylül’de, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle yüz yüze eğitim başlatılmıştı. İlkokulda 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda, ortaokul 8’inci sınıf, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarla, köy okullarının tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitimin ikinci aşaması bugün başladı.
İlkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf ile ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6),imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12’nci sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

Davetiyesinde ‘maske’ uyarısı yapan damat,
KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

Ordu’da 2.5 ay önce düğün davetiyesinde “Sağlığımız için maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım” yazarak davetlileri uyaran 28 yaşındaki Tarık Kul, önceki hafta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ordu’nun Kumru ilçesine bağlı Akçedere mahallesinde yaşayan Kul, önceki hafta rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Koronavirüs testi pozitif çıkan ve Ordu Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Kul, önceki gün hayatını kaybetti. Kul’un cenazesi koronavirüs tedbirleri kapsamında Kumru ilçesinde toprağa verildi.

İBB’den eğitime ücretsiz ulaşım desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,
yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçileceği açıklanan 12 Ekim Pazartesi günü (bugün) için saat 06.00’dan 14.00’e kadar ulaşımın ücretsiz olduğunu duyurdu.