Büyük usta çizgileriyle yaşayacak

Büyük usta çizgileriyle yaşayacak
‘Press Bey’, ‘Muhlis Bey’ gibi unutulmaz tiplemelerin yaratıcısı, karikatür sanatının usta ismi Latif Demirci, son yolculuğuna uğurlandı.Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren ve önceki gün evinde düştükten sonra...

‘Press Bey’, ‘Muhlis Bey’ gibi unutulmaz tiplemelerin yaratıcısı, karikatür sanatının usta ismi Latif Demirci, son yolculuğuna uğurlandı.

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren ve önceki gün evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan Hürriyet gazetesi çizeri karikatürist Latif  Demirci, gün hayatını kaybetmişti.

Latif Demirci için Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

İstanbul Teşvikiye Camisi›nde ikindi vakti düzenlenen törene, Demirci›nin de mesleğe başladığı Gırgır ve Fırt dergisi yıllarından itibaren karikatür dünyasının önde gelen çizerleri ile medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törene katılanlar arasında Hasan Cemal, Ertuğrul Özkök, Zeynel Lüle, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. Candan Fetvacı, Özlem Gürses, Cem Dizdar, Emre Oral, Banu Tuna, Cansu Çamlıbel, Vahit Uysal, Turhan Günay, Muzaffer Akyol, M. Kutlukhan Perker, Sarkis Paçacı, Behiç Ak, Serhat Gürpınar, Mehmet Çağçağ bulunuyordu.

Tören sonrasında Demirci, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu da paylaşımında, «Kapkara bir haber, karikatürün büyük ustası, mizahımızın zirve isimlerinden, sevgili ağabeyim Latif Demirci, aramızdan ayrıldı. İnce zekası, sağlam bileği, sıcacık tebessümüyle sonsuza kadar efsane olarak kalacak usta. Adı gibi hatıratı da Latif olacak. Başın sağ olsun, Türkiye» dedi.

Karikatürist Behiç Ak ise vefat haberini, “Çok üzücü bir haber. Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti!” diyerek duyurdu.

Karikatürist Alpay Erdem de “Latif Demirci’yi kaybetmişiz. Büyük bir ustaydı, dünyanın en önemli mizah insanlarından biriydi. Çok üzgünüm” değerlendirmesinde bulundu.