“Büyükada Davası”nda karar açıklandı

“Büyükada Davası”nda karar açıklandı
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç'a “silahlı terör örgütü(FETÖ/PDY) üyeliği” suçlamasından 6 yıl 3 ay, Günal Kuşun, İdil Eser, Özlem Dalkıran'a “örgüte yardım” suçlamalarından...

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç'a “silahlı terör örgütü(FETÖ/PDY) üyeliği” suçlamasından 6 yıl 3 ay, Günal Kuşun, İdil Eser, Özlem Dalkıran'a “örgüte yardım” suçlamalarından 1 yıl 13 ay hapis cezası verildi. Diğer beş sanık hakkında ise beraat kararı çıktı.

6 sanık için "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Savcı, Şeyhmus Özbekli, İlknur Üstün, Ali Ghravi, Nalan Erkem ve Peter Frank Steudtner’in ise beraatlarini talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o dönem Büyükada'daki toplantının "15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı" olduğunu söylemiş ve "İstihbaratın aldığı duyum üzerine polis teşkilatı oraya bir baskın yapmıştır" demişti. İddianamede hak savunucularının üye oldukları iddia edilen örgütler "FETÖ/PDY, PKK/KCK ve DHKP/C" olarak sıralanıyor.