Büyükelçi halen enkaz altında

Büyükelçi halen enkaz altında
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, depremin üçüncü gününde, Bakanlığın Hatay temsilcisi Devrim Öztürk’ün ve orada görev yapan Gökhan Aytaç’ın çöken Rönesans rezidansın enkazında olduğunu açıklamıştı. Öztürk,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, depremin üçüncü gününde, Bakanlığın Hatay temsilcisi Devrim Öztürk’ün ve orada görev yapan Gökhan Aytaç’ın çöken Rönesans rezidansın enkazında olduğunu açıklamıştı. Öztürk, depremden bu yana 15 gün geçmesine rağmen halen enkazdan çıkarılamadı.

Öztürk’ün yakını, Sivil Havacılık eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, depremin 13. gününde sosyal medyadan paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

BU NE VURDUMDUYMAZLIK
“Hatay’da enkaz altında bulunan hemşerimiz, akrabamız Büyükelçi Devrim Öztürk halen enkazın altındadır. Bu ne vurdumduymazlıktır, bari personelinizin cenazesine sahip çıksanız… Hatay’da tüm kurumlar mı enkaz altında kaldı? Yüzlerce insana mezar olan Rönesans Rezidansın 2. Blokunda oturan Devrim Bey; ilgisizlik, liyakatsızlık, koordinasyonsuzluk, kötü kriz yönetimi, Dışişleri Bakanlığı’nın ve AFAD’ın beceriksizliğinin kurbanı oldu. Yazıktır günahtır bari ailesine zulüm etmeyin. Enkazdan çıkarın.”