Büyükelçileri partiden saydı

Büyükelçileri partiden saydı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına, “Bebek öldürmenin bahanesi olamaz” diyerek tepki gösterdi.13. Büyükelçiler Konferansı’nın katılımcıları onuruna Çankaya Köşkü’nde verdiği...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına, “Bebek öldürmenin bahanesi olamaz” diyerek tepki gösterdi.

13. Büyükelçiler Konferansı’nın katılımcıları onuruna Çankaya Köşkü’nde verdiği öğle yemeğinde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“İsrail ile tekrar rayına oturan ilişkilerimizi ülkemizin çıkarları yanında Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu savunmak için de kullanıyoruz. Son birkaç gündür İsrail güvenlik güçlerinin, Gazze’yi, Gazzeli sivilleri hedef alan saldırıları karşısında da net bir duruş sergiledik. Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır.”

Türkiye’ye ve Türk Milletine yönelik terör tehditlerini, kaynağı ne olursa olsun ortadan kaldırmaya kararlı ve muktedir olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz” dedi.

Büyükelçilere talimatlar da veren Erdoğan özetle şunları kaydetti:
“Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da oy vereceği 2023 seçimleri öncesinde büyükelçilerimizin mesuliyetleri de artmaktadır. Çünkü seçimler yaklaştıkça insanımızın birlik, beraberlik ve sosyal barışını hedef alan saldırıların da yoğunlaşacağı anlaşılıyor. Bu seçimlerin suhuletle ülkemize, milletimize ve demokrasimize yakışır şekilde düzenlenmesi noktasında sizlere çok büyük görevler düşüyor. Her bir insanımızın mutlaka sandığa gitmesini teşvik ederken FETÖ ve PKK’nın süreci zehirlenmesine müsaade etmemelisiniz. Sizlerin de desteğiyle 2023’ü ülkemizle birlikte yurt dışında da demokrasi şölenine çevireceğinize inanıyor, gayretleriniz için şimdiden her birinize teşekkür ediyorum.”