BÜYÜKŞEHIR YASAĞI 15 GÜN UZADI

BÜYÜKŞEHIR YASAĞI 15 GÜN UZADI
İçişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde 30 büyükşehir ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamaların gece saat 00.00’dan itibaren 15 gün daha uzatıldığını bildirdi. Genelgede,...

İçişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde 30 büyükşehir ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamaların gece saat 00.00’dan itibaren 15 gün daha uzatıldığını bildirdi. Genelgede, bu salgınının halk sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski kapsamında tedbirlerin devam etmesine yönelik Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının yaptığı öneriler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda kararlaştırıldığı belirtildi.
Bu kapsamda, genelgeyle söz konusu 31 il sınırlarından kara, hava ve deniz yoluyla, toplu ulaşım aracı, özel araç ve yayan yapılacak tüm giriş ve çıkışlar 15 günlük süreyle geçici olarak durduruldu. Belirtilen illere giriş ve çıkış kısıtlamasında daha önce 3 Nisan’da belirlenen usul ve esaslar ile istisnalar da geçerli olacak. Alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında idari para cezası verilmesi olmak üzere aykırılığın durumuna göre işlem yapılacak.