Çakıcı’ya destek 1.5 puan götürdü

Çakıcı’ya destek 1.5 puan götürdü
Bidebunu izle yayınında gazeteci Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Metropoll Araştırma Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, halkın değişim talebinin çok güçlü olduğunu, AK Parti seçmeninin yüzde 50’sinin, MHP ve diğer...

Bidebunu izle yayınında gazeteci Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Metropoll Araştırma Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, halkın değişim talebinin çok güçlü olduğunu, AK Parti seçmeninin yüzde 50’sinin, MHP ve diğer muhalefet partilerinin seçmenlerinin yüzde 75’inin değişim istediğini söyledi. Sancar, “Mevcut iktidar bunu yapabilir mi?” sorusuna ise vatandaşın yüzde 60’ının olumsuz cevap verdiğini söyledi. Sancar, iktidara güvenmeyen seçmenin muhalefete de inanmadığını söyledi.
Yüzde 27’lik bir seçmen grubunun iktidara ya da muhalefete inanmadığını kaydeden Sancar, “15 senedir bu çalışmaları yapıyoruz. İlk defa bu kadar fazla kararsız seçmen grubunu görüyoruz. Bu mutsuzluğun ve ümitsizliğin resmidir” dedi. Sencar, kararsızların yüzde 12’sinin AK Parti seçmeni olduğunu belirtti.
Sencar, uzun zamanın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görev onayının yüzde 46’ya 46 eşitlendiğini ve onay oranının düştüğünü söyledi. Bunun sebeplerinin ise ekonomik konular olduğunu söyledi.
AK Parti’nin oy oranının yüzde 31 civarında olduğunu belirten Sencar, CHP’de ise Muharrem İnce’nin kuracağı partinin etkisiyle oy oranındaki düşüşün sürdüğünü, aylar içerisinde kararsızlar dağıtılmadan yüzde 24’lerden yüzde 16’lara düştüğünü söyledi.
MHP’de ise suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tehdit mektubunun ve sonrasındaki desteğin oy kaybı yarattığını vurgulayan Sencar, “MHP’de yaklaşık 1,5 puan oy kaybı oldu ve yüzde 6,5’lara düştü ( kararsızlar dağıtılmadan)” dedi.
Sencar, İYİ Parti’de ciddi bir azalma olmadığını, oy oranının yüzde 8,2 civarında olduğunu bildirdi. Sencar, HDP’de ise bir değişiklik olmadığını söyledi.