Çalışanları Zuckerberg’ü Twitter’dan eleştiriyor

Çalışanları Zuckerberg’ü  Twitter’dan eleştiriyor
Facebook çalışanları kendi patronlarını rakip platform Twitter’ın yaptığı gibi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın paylaşımlarını yeterince süzgeçten geçirmemekle suçladı. Başkan Trump “yağmalama...

Facebook çalışanları kendi patronlarını rakip platform Twitter’ın yaptığı gibi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın paylaşımlarını yeterince süzgeçten geçirmemekle suçladı. Başkan Trump “yağmalama başlarsa silahlar ateşlenir” paylaşımında bulunmuş, Twitter bu yorumun şiddeti övücü mahiyeti nedeniyle kısıtlamıştı. Facebook ise aynı mesajla ilgili bir adım atmama kararı almış, yönteci Mark Zuckerberg Trump’a katılmasa da sosyal medyanın gerçeğin hakimi olmaması gerektiğini söylemişti. Onlarca personel Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda Mark Zuckerberg’ün Trump’ın kışkırtıcı paylaşımları ile ilgili bir adım atmamasını eleştirdi.
EYLEMLERE KATILDILAR
Bazı üst düzey yöneticilerin de bu protestoya katılmış olması 2018 yılında Google çalışanlarının cinsel taciz konusunda toplu istifasını hatırlattı. Bir Facebook personeli çalışanların kendi yöneticilerine karşı başlattığı bu eyleme binlerce kişinin katıldığını ileri sürdü. Facebook aplikasyonlarını destekleyen React ekibindeki 7 mühendisin tamamı eyleme katıldı.