Cambaza bak siyaseti

Cambaza bak siyaseti
Ankara’da ışık tartışması dün de devam etti. Tartışma İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, AYM’nin aldığı Enis Berberoğlu kararına verdiği yanıt ile başladı.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında,...

Ankara’da ışık tartışması dün de devam etti. Tartışma İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, AYM’nin aldığı Enis Berberoğlu kararına verdiği yanıt ile başladı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında, Anayasa Mahkemesi’nin oybirliği ile aldığı karara karşın “yeniden yargılanmasına gerek olmadığı” yönünde karar verdi.
Karar sonrasında AYM üyesi Engin Yıldırım, Salı akşamı AYM’nin fotoğrafına ek olarak “Işıklar yanıyor” mesajını paylaştı.
İçişleri Bakanlığı ise bu tweete cevaben, Bakanlık binasının fotoğraflarını “Işıklarımız hiç sönmüyor” mesajı ile paylaştı.
Gece saatlerinde iktidar partisinin milletvekillerinden, bakanlara, iktidara yakın gazetecilere herkes AYM üyesi Yıldırım’a tepki gösterdi.
Yaptığı paylaşımın “darbe iması” içerdiği yönünde gelen tepkiler sonrası Yıldırım, “Hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” diyerek bir açıklama paylaştı.
Yıldırım, tartışmadan üzüntü duyduğunu kaydettiği son paylaşımında, “Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı” dedi.

ÜYELERİN GÖRÜŞÜ MAHKEMEYİ BAĞLAMAZ

Dün sabah saatlerinde konuya ilişkin yazılı açıklama yapan AYM, “Üyelerin görüşleri mahkemenin kurumsal görüşünü bağlamaz” dedi ve 15 Temmuz gecesini hatırlattı. Mahkeme açıklamasında “Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Anayasa Mahkemesi’nin 3,5 saat süren olağanüstü Enis Berberoğlu toplantısından bir karar çıkmazken herhangi bir açıklama da yapılmadı.