Camiler test zorunluluğundan muaf: Virüs ibadethanede bulaşmıyor mu?

Camiler test zorunluluğundan muaf: Virüs ibadethanede bulaşmıyor mu?
6 Eylül'den itibaren aşı olmayan kişilerin, konser ve sinema gibi toplu bulunulan yerlere gitmeleri kısıtlamaya tabii tutuldu. Hatta uçak ve otobüsle seyahat edebilmeleri için PCR testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi. Ancak camilerin...

6 Eylül'den itibaren aşı olmayan kişilerin, konser ve sinema gibi toplu bulunulan yerlere gitmeleri kısıtlamaya tabii tutuldu. Hatta uçak ve otobüsle seyahat edebilmeleri için PCR testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi. Ancak camilerin bu kapsam dışında tutulması bazı kesimlerin tepkisini çekti. Zorunlu PCR testi tartışmasına ilahiyatçılar da katıldı.

İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, camiye gidenlere PCR testi yapılmasının gerekli olmadığı görüşünde: “Çünkü sosyal mesafeye dikkat ediliyor.”

İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Azimli ise sinema salonu ve tiyatrolar gibi kalabalık ortamlar için PCR testi zorunlu oluyorsa bu zorunluluğun kongreler ve cami için de gerekli olması gerektiğini ifade etti: “Cami ortamları daha sıkışık bir ortamdır. Eğer hastalıkla savaşımızı bir an önce kazanmak istiyorsak bu sadece sinema ve tiyatro gibi yerler için değil cuma dahil vakit namazlarında birçok insanımızın bir araya gelerek ibadet ettiği camilerin de bu kapsama alınması gerekir."