Canan cesurdur, Canan bizimdir, bunu herkes bilsin

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 13, 2022 / 07:35

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay tarafından alınan kararla siyasi yasak da getirildiği belirtildi. Buna göre Kaftancıoğlu 5 yıl boyunca hiçbir partinin yöneticisi veya denetçisi olamayacak, bir partiden milletvekili seçilemeyecek, ancak bağımsız milletvekili olmasının önünde engel yok.

Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019’da, önceki yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açılmış, Eylül ayında ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi bugün, Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.
İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

MESELE ÜLKEDE HUKUKUN GELDİĞİ NOKTA
Kaftancıoğlu yaptığı ilk açıklamada, “Yargıtay’dan kararın çıktığı bilgisi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden, arayan dostlarıma şunu söylemek isterim: Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin” dedi.

KILIÇDAROĞLU MİLLETVEKİLLERİNİ İL BAŞKANLIĞINA ÇAĞIRDI
Kaftancıoğlu hakkındaki kararın kesinleştiğinin CHP Genel Merkezi’nde duyulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm milletvekillerine Twitter hesabından İstanbul İl Başkanlığı’nda olmaları çağrısı yaptı ve kendisi de İstanbul’a giderek Kaftancıoğlu ile açıklama yaptı.


CANAN’IN ARKASINDA KOCA BİR HALK VAR
Yanında Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

“Yönetenlere, yönetene, Erdoğan’a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan, bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Erdoğan, bir göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyi gideceğini bu zulmün son bulacağını huzur ve sükûnetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza olacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Canan nezdinde vücut bulan halkın iradesi senden büyüktür.”

KAFTANCIOĞLU İÇİN İSTANBUL MİTİNGİ
İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yaptığı “Adalet Yürüyüşü” ile anılan Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu kararının ardından ise ilkini Mersin’de yaptığı “milletin sesi” mitingini İstanbul’da yapacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, daha önce Bursa için planlanan “Milletin Sesi” mitingini 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapacak.

İmamoğlu: Kaftancıoğlu, İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır, yanındayım

DEĞİŞİMİ ADIMLADIĞIMIZ YOL ARKADAŞIMDIR, YANINDAYIM
Kürsüde Kaftancıoğlu’nun yanında bulunan İmamoğlu İl Başkanlığına gitmeden önce sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top