Canan Kaftancıoğlu: Bir haftada iki partiye saldırı, en büyük ikramiyeyi kazanmaktan daha düşük bir ihtimal

Canan Kaftancıoğlu: Bir haftada iki partiye saldırı, en büyük ikramiyeyi kazanmaktan daha düşük bir ihtimal
CHP'li Canan Kaftancıoğlu, partilerinin İstanbul Seyrantepe’de bulunan il başkanlığı binasının çevresinde açılan ateşle ilgili ilk açıklamayı yaptı. Kaftancıoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul il binasına sıkılan kurşunları...

CHP'li Canan Kaftancıoğlu, partilerinin İstanbul Seyrantepe’de bulunan il başkanlığı binasının çevresinde açılan ateşle ilgili ilk açıklamayı yaptı. Kaftancıoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul il binasına sıkılan kurşunları da hatırlattı ve "Dünyanın en büyük ikramiyesini kazanmaktan daha düşük bir ihtimal" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Kaftancıoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

TEM Otoyolu’ndan Edirne istikametindeki bir araç İstanbul İl Başkanlığımızın önünde 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiştir. Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı incelemeye göre il binamızda herhangi bir kurşun bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. İyi Parti İl Başkanımız geçmiş olsun ziyaretine gelmiştir. Kendisiyle de süreci değerlendirip yolcu ettikten sonra sizlere yazılı bilgilendirme yaptım.

İl başkanlığımıza saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. İyi Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk, nitekim şaşırmadık da. Bu kesin il binası mıdır değil midir cevabını vermesi gereken ben değilim. En az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını.

Bir hafta önce İyi Parti il binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler bir bekçi değilse umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Bir hafta içinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum ki dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.

“KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR”

İstanbul Valisi ile görüştüm. Olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler. Bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara'daydım sabaha karşı. Hemen İstanbul'a yola çıktım. O saatten itibaren Genel Başkanımızla irtibat halindeyiz."