Canan Kaftancıoğlu: Cezaevi beni güçlendirir

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 26, 2021 / 08:38

Haftalık Time dergisinin son sayısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla yapılan bir röportaj ve onunla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yer aldı. Haberde, muhalif Rus lider Aleksey Navalni ile kıyaslanan Kaftancıoğlu için “Muhalefetin dişli kurmay başkanı” denildi.
Joseph Hicks, “Önümüzdeki günler ya da haftalar içerisinde hakkındaki 10 yıla yakın hapis cezasının kesinleşmesiyle cezaevine girmeyi bekliyor” dediği Kaftancıoğlu’nu şöyle tanıttı:
“Kaftancıoğlu Türkiye siyasetinde alışılmadık, yeni bir şeyi temsil ediyor: Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski tüfeklerine kafa tutmaktan ya da ülkesinde marjinalleştirilenlerden yana tavır almaktan korkmayan seküler ve solcu bir kadın.”
Destekçilerinin Matrix filmindeki kadın kahramana benzerliğinden dolayı ona Trinity dediklerini de söyleyen Hicks, bu lakabın onun hakkındaki marjinalize edilen kesimlerin savunucusu bir feminist imajını da yansıttığını kaydetti.
Hicks yazısını, “Eğer önümüzdeki haftalarda hapse girerse, Kaftancıoğlu içerideki zamanını yeni bir dil öğrenerek ya da belki yeni bir üniversite eğitimi yaparak geçireceğini söylüyor. Sigarasını küllükte söndürürken her halükarda ‘Daha güçlü çıkacağım’ diyor. Bu arada marjinalize edilenlerin özellikle de kadınların eşitlik mücadelesine güveniyor. ‘Tek adama karşı en güçlü ilacın çok sayıda kadının örgütlülüğü olduğunu biliyorum’ diyor” diye noktaladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top