CANİKLİ VE GÜZELDÜLGER’DEN AÇIKLAMA

CANİKLİ VE GÜZELDÜLGER’DEN AÇIKLAMA
Nurettin Canikli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, “Hiçbir yakınımı Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım” açıklamasını yaparken; “TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlerin hiçbirinden, yakınlarıma...

Nurettin Canikli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, “Hiçbir yakınımı Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım” açıklamasını yaparken; “TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlerin hiçbirinden, yakınlarıma veya yakınım olmayan herhangi birine tek kuruşluk haksız kazanç sağlanmamıştır veya aktarılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Boydak Holding ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başlıkları üzerinden kendisiyle ilgili birtakım iddialarda bulunduğunu, Boydak Holding ile ilgili iddialar hakkında “Canikli hiç konuşmuyor” dediğini aktaran Canikli, bu konu ile ilgili 116 twitten oluşan ayrıntılı açıklamayı 1 Temmuz 2021’de yaptığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Slovakya’da Boydak Holding tarafından kiralanan 21 bin metrekare kapalı alanı bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait olduğu” yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Canikli, söz konusu gayrimenkulün Prologis Slovak Republic Sro firmasına ait olduğunu bildirdi.

CANİKLİ’NİN SÖZLERİNE JET YANITLAR
Canikli’nin iddiaları reddettiği tweet’leri alıntılayan gazeteci Metin Cihan ise belgeler paylaşarak Canikli’yi yalanladı. Cihan’ın paylaştığı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin 17 Mart 2017 tarihli 9286’ncı sayısının ekran görüntüsünde Canikli’nin Laçinel’i yönetim kurulu üyesi olarak atadığı görülüyor.

Slovakya’daki lojistik merkezi ile ilgili iddiaları da reddeden Canikli’ye yanıt veren Cihan, Slovak şirket ile Laçinel arasındaki ortaklığın da belgelerini paylaştı.

Cihan ayrıca, Canikli’nin seri tweetlerinde Laçinel’in Türkiye’de olduğunu söylemesine dikkat çekti. 21 Haziran’da bidebunuizle yayınında konuşan Abdullah Güzeldülger, o dönem yolsuzluğa izin vermediği için görevden alındığını söylemişti. Slovakya’daki depo üzerinden dönen yolsuzluk için Canikli’yi sorumlu tutan Güzeldülger, TMSF Başkanı’na da konuşma çağrısı yapmıştı.