Cannes afişinde Truman izi

Cannes afişinde Truman izi
Sinema dünyasının en önemli festivallerinden Cannes Film Festivali’nin resmi posteri yayınlandı. Başrolünde Jim Carrey’nin yer aldığı kült film The Truman Show, bu sene festival afişine ilham oldu.Festival, yayınladığı resmi...

Sinema dünyasının en önemli festivallerinden Cannes Film Festivali’nin resmi posteri yayınlandı. Başrolünde Jim Carrey’nin yer aldığı kült film The Truman Show, bu sene festival afişine ilham oldu.

Festival, yayınladığı resmi açıklamada, “Peter Weir ve Andrew Niccol’ün The Truman Show’u, Platon’un mağarasının modern bir yansımasıdır ve bu sahne, izleyicileri yalnızca gerçeklik ve onun temsili arasındaki sınırı deneyimlemeye değil, aynı zamanda manipülasyon ve katarsis arasındaki kurgunun gücünü düşünmeye iter” ifadelerini kullandı.

THE TRUMAN SHOW NEDİR?
1998 yılında vizyona giren The Truman Show, Jim Carrey’nin canlandırdığı Truman Burbank karakterinin hayatının bir reality dizisi olduğu bir hikaye sunuyor. Hayatının tüm dünya tarafından izlendiğini bilmeyen Truman’ın hem eğlenceli hem de hüzünlü yaşamını konu alan filmde Ed Harris ve Laura Linney gibi usta oyuncular yer alıyor.