Çarpıcı ses kaydı savcılıkta

Çarpıcı ses kaydı savcılıkta
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı M.D.İ ile iki yargı mensubu H.K. ve B.A.’nın, davaları yönlendirmek için yaptıkları toplantılara ait ses kayıtları yargıya taşındı. Biri Erdoğan’ın eski avukatı olmak üzere...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı M.D.İ ile iki yargı mensubu H.K. ve B.A.’nın, davaları yönlendirmek için yaptıkları toplantılara ait ses kayıtları yargıya taşındı. Biri Erdoğan’ın eski avukatı olmak üzere iki avukat ve iki hâkim hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
İki yargı mensubundan biri Hâkimler Savcılar Kurulu’na (HSK) biri de Yargıtay’a şikâyet edildi. Erdoğan’ın eski avukatının da olduğu iki avukat için ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İstanbul Barosu’na başvuruldu. Şikâyet dilekçesinde Fransız T. şirketi yetkililerine de yer verildi.
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Terkoğlu ve Odatv Haber Müdürü Barış Pehlivan’ın yeni kitapları, “Cendere- Metastaz 2”de Erdoğan’a yakınlığını kullanan avukat ve yargı mensupları tarafından davaların seyrinin değiştirildiği iddiaları gündeme getirilmişti. Gazeteciler, borçları nedeniyle Türkiye’de de çok iyi bilinen bir Fransız firmasını kurtarmak için bir araya gelen kişilerin ses kayıtlarını ortaya çıkarmıştı. Bu gelişme üzerine alacaklı firmalar, iki yargı mensubu ve Cumhurbaşkanın bir eski avukatının da olduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.