Çataklı: Provokatif kampanya

Çataklı: Provokatif kampanya
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bir televizyon kanalında “polis zorbalığı” başlığıyla yayımlanan habere açıklama yaptı. Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde...

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bir televizyon kanalında “polis zorbalığı” başlığıyla yayımlanan habere açıklama yaptı. Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal medya hesaplarından çoğunlukla içeriği ve arkasındaki hadiseler teyit edilmeden, Emniyet Teşkilatını yıpratmaya yönelik video ve görseller paylaşıldığını, bu teyitsiz görüntülerin bazı basın yayın kuruluşlarınca kamuoyuna servis edildiğini belirtti.
Söz konusu paylaşımların artması ve durumun giderek “provokatif bir kampanya” halini alması üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu ifade eden Çataklı, şu ifadeleri kullandı:
‘MALUM KANAL’ DEDİ
“Ancak son dönemlerde doğruluğu ve yanlışlığı araştırılmadan gündeme getirilen bazı münferit olaylara ait birtakım video ve görseller, sosyal medya hesaplarından paylaşılmakta, buradan oluşturulan olumsuz ve yanlış algıyla teşkilatımızın tüm çalışmaları genellenmekte, bu sayede polisimiz ve Emniyet Teşkilatımız, toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmaktadır. Sıklıkla şahit olduğumuz bu tavır, bugün de bir başka olay üzerinden özellikle malum ‘Tele 1’ adlı televizyon kanalı tarafından ‘polis zorbalığı’ gibi çirkin ve yakışıksız ifadelerle tekrarlanmış, Polis Teşkilatımız haksız yere itham edilmiştir. Açıkça ifade etmek isteriz ki 175 yıllık gurur abidesi bir teşkilat için bu ucuz ve yakışıksız nitelendirme asla kabul edilemez.”