Çavuşoğlu: 125 ülkenin sağlık talebini karşıladık

Çavuşoğlu: 125 ülkenin sağlık talebini karşıladık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, koronavirüs salgınıyla mücadelede bugüne kadar sağlık ekipmanı yardımı isteyen 125 ülkenin talebini karşıladığını belirterek “Çabalarımızı birleştirmek için...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, koronavirüs salgınıyla mücadelede bugüne kadar sağlık ekipmanı yardımı isteyen 125 ülkenin talebini karşıladığını belirterek “Çabalarımızı birleştirmek için çok paydaşlı bir yaklaşım benimsemeliyiz. Ülkelere ek olarak, özel bağışçılar ve şirketler de bu sürece katılmalıdır.” dedi.
“Dijital Diplomasi” temasıyla düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) iş birliğinde “Salgın Sırasında Mültecilerin ve Yerlerinden Edilen Diğer İnsanların Durumu: Uluslararası İşbirliği İhtiyacı” konulu video konferans yapıldı.
İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Burada konuşan Çavuşoğlu, salgının ülke ayırt etmeksizin herkesi etkilediğini söyleyerek “Bu süreçte, acı bir şekilde olsa da küresel krizler karşısında etkili uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha fark ettik. Salgının şiddeti ve küresel doğası göz önüne alındığında, Türkiye, başkalarına yardım ulaştırma konusunda erken harekete geçti. Şimdiye kadar 125 ülkenin yardım talebini karşıladık. Yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.