Çavuşoğlu: Dostluğa, müttefikliğe sığmaz

Çavuşoğlu: Dostluğa, müttefikliğe sığmaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konsoloslukların kapatılması konusunda, "Bazı ülkelerin diğer ülkelere 'bu eyleme siz de katılın' dediğini de biliyoruz" dedi ve ekledi, “Bu dostluğa, müttefikliğe sığmaz.”Arjantin...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konsoloslukların kapatılması konusunda, "Bazı ülkelerin diğer ülkelere 'bu eyleme siz de katılın' dediğini de biliyoruz" dedi ve ekledi, “Bu dostluğa, müttefikliğe sığmaz.”

Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

"Konsolosluk birimleri dahil büyükelçiliklerde tüm hizmetleri durdurdular hatta kapattılar. Bir terör tehdidinin olduğunu söylüyorlar. Böyle bir tehdit varsa saldırıya dönüşmeden önce bertaraf edilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığımıza soruyoruz, somut bir bilgi paylaşımı, istihbarat paylaşımı yok. Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Burada Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var imajı vermek istiyorlarsa bu dostluğa da yakışmaz, müttefikliğe de sığmaz.”