Çavuşoğlu: Ermenistan tahrikleri bırakmalı

Çavuşoğlu: Ermenistan tahrikleri bırakmalı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin telefon görüşmesi yaptı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin telefon görüşmesi yaptı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, «Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve iş birliğine odaklanmalı» ifadesini kullandı.

Kastamonu Kurşunlu Han’da iş insanları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, barış ve istikrar için fırsat ortaya çıktığını ancak Ermenistan’ın bunu tercih etmeyip kışkırtmaya devam ettiğini savundu. Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

KIŞKIRTMAYA KARŞILIK VERİLDİ
“Dün (önceki) akşam da yine sınırda kışkırtmalarda bulundu, can Azerbaycan da karşılığını verdi. Aslında ders alması lazım, barış istemesi lazım. Azerbaycan kapsamlı barış anlaşması teklif etti. Biz bunu destekliyoruz. Sınırların belirlenmesi lazım. Ortak komisyon kuruldu, bunlara odaklanın. Çekilin Karabağ’dan. Laçin’den çekilirken her yeri yaktılar yıktılar, her yere mayın döşediler. Her ortamda kötülük peşindeler.”