Çavuşoğlu: F-16 kararı olumlu gelişme

Çavuşoğlu: F-16 kararı olumlu gelişme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin, Türkiye’ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeleri savunma bütçesi yasa tasarısından çıkarılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.Çavuşoğlu,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin, Türkiye’ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeleri savunma bütçesi yasa tasarısından çıkarılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği’ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Türkiye’nin F-16 alımı konusunda desteğinin tam olduğunu belirten Çavuşoğlu, “NATO içinde son derece faydalı olduğunu da vurgulamışlardır” dedi. Çavuşoğlu, Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden’ın da burada desteğini ilettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

BASINA DÜŞMEDEN BİLİYORDUK
“Kongrenin de burada rolü önemli. Dolayısıyla Kongrenin rolünün de olumlu olması gerekiyor. En nihayetinde, bu Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın oylamaya sunulacak nihai metinde olumsuz bir unsurun olmaması olumlu bir gelişme, bunu olumlu karşılıyoruz. Bu konuda basına düşmeden önce de bilgimiz olmuştu. Bunun bir an önce artık nihayete ulaşması gerekiyor. F-16 alımımız ve de mevcutların modernizasyonunun da artık prosedür olarak tamamlanması gerekiyor. Bu herkesin yararına.”