Çavuşoğlu: Hafter savaşı kazanamayacak

Çavuşoğlu: Hafter savaşı kazanamayacak
Doğu Akdeniz’de herkesle iş birliğine hazır olduklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin yer almadığı anlaşmaların sonuç getirmeyeceğini savundu. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin olmadığı hiçbir...

Doğu Akdeniz’de herkesle iş birliğine hazır olduklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin yer almadığı anlaşmaların sonuç getirmeyeceğini savundu. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV’de katıldığı programda Libya ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasını eleştiren Yunanistan’a tepki gösterdi.
Hafter’in Libya’da halen siyasi çözüme savunan Çavuşoğlu, Sarrac hükümetinin Hafter’e karşı önemli yerleri ele geçirdiğini belirterek, “Trablus’tan Tunus’a kadar sahil bandının ele geçirilmesi, uluslararası havaalanlarının ele geçirilmesi, havadan ve karadan ilerleme kaydedilmesi esasen gösteriyor ki Hafter bu savaşı kazanamaz” iddiasında bulundu.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de herkesle iş birliği yapmak istediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Rum kesimi ise Kıbrıs etrafındaki zenginliklerin hakça paylaşılmasıyla ilgili KKTC ile bir kere anlaşması lazım” dedi.
Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Mısır ve İsrail’in Türkiye’yi dışlama gayretinde olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Türkiye’nin olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir, Türkiye’nin olmadığı hiçbir iş birliği de sonuçta netice getirmez. Oldu bittiye izin yok. Doğu Akdeniz’de iş birliği yapmak istiyorsanız bize gelin” diye konuştu.
Çavuşoğlu, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasıniı eleştiren Yunanistan’a ise, “Türkiye Cumhuriyetinde ezanın ya da Kur’an-ı Kerim’in nerede okunacağını biz başka birine mi soracağız?” diye tepki gösterdi.
“Türkiye’ye bu konuda akıl verecek son ülke Yunanistan’dır” diyen Çavuşoğlu, “Ayasofya, Türkiye Cumhuriyeti’nin mülküdür ve fethedilmiştir” dedi.