Çavuşoğlu: İsveç halen FETÖ mensupları için cazibe merkezi

Çavuşoğlu: İsveç halen FETÖ mensupları için cazibe merkezi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üçlü ahitname hükümlerine karşı FETÖ mensupları için İsveç’in cazibe merkezi olmaya devam ettiğini, örgütün faaliyetlerini devam ettirdiğini söyledi.Çavuşoğlu, dün İsveç Dışişleri...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üçlü ahitname hükümlerine karşı FETÖ mensupları için İsveç’in cazibe merkezi olmaya devam ettiğini, örgütün faaliyetlerini devam ettirdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, dün İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’, Ankara’da ağırladı. İki bakan daha görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Terör bağlantılı kişilerin iadesiyle ilgili olarak ise Çavuşoğlu, «Mevkidaşımın özellikle terör örgütü PYD/YPG ile aralarına mesafe koyan açıklamaları da önemliydi. Keza PKK iltisaklı bir şahsı ülkemize sınır dışı ettiler. Bunlar doğru yönde atılan adımlardır. Ancak özellikle terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması gibi bazı konularda somut bir gelişme yok. Bizim listemizde olmayan bir kişinin iade edilmesini memnuniyetle karşıladığımızı zaten söylemiştik” ifadelerini kullandı.

Bir FETÖ mensubunun (Bülent Keneş) Türkiye’ye iadesi talebinin İsveç’te Yargıtay tarafından reddedildiğini anımsatan Çavuşoğlu,
“Terör iltisaklı şahısların sınır dışı edilmeleri konusunda üçlü ahitnameye uygun olarak ilave adımların atılması bizim en doğal beklentimiz, İsveç ve Finlandiya’nın da ahitnameden doğan yükümlülükleridir. Üçlü ahitname hükümlerine karşı FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor, faaliyetlerini devam ettiriyor” dedi.