Çavuşoğlu: Rusya da ABD de verdiği sözleri tutmadı

Çavuşoğlu: Rusya da ABD de verdiği sözleri tutmadı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’ye olası sınır ötesi operasyonun sınırları, ABD ve Rusya’nın bu konudaki tutumuna ilişkin soru üzerine, bu iki ülkenin teröristleri bölgeden temizleme sözünü tutmadığını...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’ye olası sınır ötesi operasyonun sınırları, ABD ve Rusya’nın bu konudaki tutumuna ilişkin soru üzerine, bu iki ülkenin teröristleri bölgeden temizleme sözünü tutmadığını vurguladı.

Çavuşoğlu, TV100’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. CENTCOM’un terör örgütü YPG/PKK elebaşı için yayımladığı taziye mesajıyla ilgili soruya yanıt veren Çavuşoğlu, “ABD’nin terörle mücadelede samimiyetsizliğinin bir göstergesidir. Terörist teröristtir. CENTCOM’un bu yaptığı kabul edilemez” ifadesini kullandı.

ARABULUCULUKTA MARKAYIZ
Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için Türkiye’nin aktif rolünü devam ettireceğini vurgulayarak, “Savaş uzadıkça tarafların bir masaya oturması kolay değil” dedi. Türkiye’nin arabuluculuk konusunda marka olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda Arabuluculuk Dostlar Grubu’nun eş başkanlığını yapıyoruz. İstanbul’da arabulucuları eğitiyoruz. İstanbul Arabuluculuk Konferansı bir marka oldu. Biz arabuluculuk konusunda bir markayız. Bu her ülkeye nasip olmaz. Çünkü biz adaletli davranıyoruz, tarafsız tutumumuzu sergiliyoruz, objektif, dengeli ve ilkeliyiz.”