Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna yolcusu

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna yolcusu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Moskova’da, yarın da Ukrayna’da temaslarda bulunacağını açıkladı.Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada,...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Moskova’da, yarın da Ukrayna’da temaslarda bulunacağını açıkladı.

Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, geçen hafta yapılan Antalya Diplomasi Forumu’na ilişkin bilgi verdi. Toplantının, uzunca bir sürenin ardından Rusya ve Ukrayna arasında yapılan en üst düzey temasa sahne olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ne kadar somut bir neticeyle sonuçlanmamış olsa da diplomasi ve diyalog kapılarını açması bakımından çok önemliydi. Dışişleri Bakanımızı Rusya’ya gönderiyorum. Yarın (bugün) Moskova’da temaslarda bulunacak. Perşembe günü de Ukrayna’ya geçecek. Kendisi her iki tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkesin ve barışın sağlanması yolundaki gayretlerimizi sürdürecektir.”