Çavuşoğlu: Somut adımları görmemiz lazım

Çavuşoğlu: Somut adımları görmemiz lazım
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine yönelik tavrında değişiklik olsa da Türkiye olarak somut adımları görmek istediklerini söyledi.Çavuşoğlu, NATO’ya üyelik başvurusu yapan...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine yönelik tavrında değişiklik olsa da Türkiye olarak somut adımları görmek istediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, NATO’ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya ve İsveç’in dışişleri bakanlarıyla Bükreş’te yapılan üçlü toplantının, Stockholm’de yapılan Üçlü Daimi Komite toplantısının takibi şeklinde olduğu bilgisini verdi. İsveç’teki yeni hükümetin öncekine oranla terörle mücadele konusunda daha kararlı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Suçluların iadesi gibi, terör varlıklarının dondurulması gibi ve ülkedeki terör faaliyetleri devam ediyor, bunların sonlandırılması gibi konularda somut adım görmediğimizi söyledik. Yasalarda değişiklikler yaptılar, anayasa değişikliği yaptılar, bunların hepsi olumlu adım ama bunların uygulamasını da görmemiz lazım. Bazı yasalar yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek. NATO üyeliğinden bağımsız olarak (İsveç’teki) yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz. (İsveç’teki yeni hükümet) Türkiye’deki terör saldırılarından sonra bazı müttefiklerden daha güçlü açıklamalar yaptı. Açıklamalar güzel, kararlılık güzel ama somut adımları görmemiz lazım. Bunları da açık açık konuştuk ve bundan sonra da birlikte bu doğrultuda çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldık.”