Çavuşoğlu tarih verdi: İki hafta sonra ikinci görüşme olabilir

Çavuşoğlu tarih verdi: İki hafta sonra ikinci görüşme olabilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28 Aralık’ta bakan düzeyinde Moskova’da ilk temasın kurulduğu Suriye ile ikinci temasa ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin soruların yanıtlayan Çavuşoğlu, Şam ile ikinci görüşmeye...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28 Aralık’ta bakan düzeyinde Moskova’da ilk temasın kurulduğu Suriye ile ikinci temasa ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin soruların yanıtlayan Çavuşoğlu, Şam ile ikinci görüşmeye ilişkin olarak ocak ayının ikinci yarısını gösterdi.

ERDOĞAN DA ESAD İLE GÖRÜŞME SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının Suriye ile görüşmeye yönelik bir sorusuna, "Daha sonra gelişmelerle gündeme gelebilecek birçok başlık söz konusu. Ama dikkat ederseniz bir şeyi daha açıkladım. O da şu; biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız" demişti.

Suriyeli muhalifler Esad ile yakınlaşmaya tepkili
Muhaliflerin elinde bulunan Suriye’nin kuzeyindeki yüzlerce Suriyeli, Türkiye ve Suriye’den bakanların 2011'den bu yana ilk kez Moskova'da bir araya gelmesinin ardından Ankara ile Şam arasındaki buzların erimesine ilişkin gelişmeleri protesto etti. Fransa merkezli AFP haber ajansından bir fotoğrafçının bildirdiğine göre, uzun süredir Türkiye tarafından desteklenen grupların kontrolündeki El Bab kasabasında toplanan yüzlerce gösterici, "Devrim bir fikirdir, bir fikri öldüremezsiniz" yazılı pankartlar salladı.