Caz dünyasının acı kaybı

Caz dünyasının acı kaybı
Türkiye’nin önemli caz sanatçılarından Ayşe Gencer Demirer, hayatını kaybetti. Caz müziği denilince Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden olan İlham Gencer ve Ayten Alpman'ın kızı ve sanatçı Bora Gencer’in ablası Ayşe...

Türkiye’nin önemli caz sanatçılarından Ayşe Gencer Demirer, hayatını kaybetti. Caz müziği denilince Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden olan İlham Gencer ve Ayten Alpman'ın kızı ve sanatçı Bora Gencer’in ablası Ayşe Gencer, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

66 yaşındaki sanatçının caz dünyasını yasa boğan ölüm haberini kardeşi Bora Gencer, sosyal medya hesabından duyurdu. Bora Gencer, "Dünyalar güzeli ablam Ayşe Gencer’i kaybettik" mesajını paylaştı.



Gencer için Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ayşe Gencer Demirer'in eşi İmer Demirer ile kardeşi Bora Gencer'in taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, ailesi üyeleri, yakınları ve caz dünyasından isimlerin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi katıldı. Ayşe Gencer Demirer, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Sanatçı anne babanın kızı olan Ayşe Gencer, klasik müzik ve cazla erken yaşta tanıştı. Ankara Caz sitesinde yer alan biyografisine göre, ilk derslerini piyano öğretmeni olan babaannesinden aldı. 18 yaşında TRT İstanbul radyosunun açtığı Hafif Batı Müziği Vokal Yarışmasını kazanarak profesyonel müzik yaşamına adım attı.

Bodrum Jazz Now adlı kulüpte şarkı söyledi. Erol Pekcan dan destek gördü. 1988’de trompet sanatçısı İmer Demirer’le evlendi. Çok sayıda önemli caz festivalinde sahne aldı.

‘Everything Happens To Me’ adlı parçayı, bas sanatçısı İlkin Deniz’in ‘Old School Jazz Standartları’ albümünde seslendirdi; albüm Amerika’da yayınlandı. Gencer ilk albümü ‘Bud Beatiful’u 2011’de çıkardı.