Çekilmiş cezanın verilmemiş kararı

Çekilmiş cezanın verilmemiş kararı
Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan,Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’ın yargılandığı davada, savcının duruşmadan 1 gün önce mahkemeye sunduğu mütalaanın, imla ve yazım hatalarıyla birlikte iddianameden kopyalandığı ortaya...

Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan,Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’ın yargılandığı davada, savcının duruşmadan 1 gün önce mahkemeye sunduğu mütalaanın, imla ve yazım hatalarıyla birlikte iddianameden kopyalandığı ortaya çıktı.
Bidebunuizle yayınında Yavuz Oğhan’ın konuğu olan aynı davada tutuksuz yargılanan Gazeteci Barış Terkoğlu, Savcılık mütalaasının duruşmadan 1 gün önce sunulmasını yorumladı ve “İlk duruşma 24 Haziran’da yapıldı, o duruşmada mahkeme başkanı döndü ve savcıya ‘sizden mütalaa bekliyorum’ dedi. Aradan 3 ay geçti, Savcı duruşmadan 1 gün önce, 8 Eylül’de mütalaa veriyor, savunma yaptırmamak için…” ifadelerini kullandı.
Aynı davada sabaha karşı gözaltına alındığını anlatan Gazeteci Terkoğlu, “Sabaha karşı emniyeti arayan savcılık gözaltına alınmamı istiyor. Ortada henüz gözaltı kararı olmayınca sabah olunca alalım deniyor, tartışma oluyor, savcılık ısrar ediyor, ‘Hemen alın, acilen alın’ diye… Beni acilen aldıran savcılık, mütalaayı yazmak için 3 ay bekliyor” dedi.
Hazırlanan mütalaanın da iddianamenin kopyası olduğunu söyleyen Barış Terkoğlu,
İddianameden sonra duruşma yaşandığını, avukatların dosyaya çok sayıda delil, belge, eklediğini hatırlattı ve, “Normal şartlarda taşa anlatsanız bir değişiklik yaşanır. Yani onca şey anlatıldı, delil gösterildi hiç mi bir farklılık yok, yok muş demek” dedi.
Terkoğlu, ayrıntılı inceleyince Savcının mütalaayı kes yapıştır yaparak iddianameden bire bir kopyaladığını farkettiklerini belirterek, “İnsan kopyaladığı şeyi okumaz mı savcı olarak, okumamışlar, yazım hatalarıyla kopyalamışlar. İddianamedeki yazım hatalarını da aynen mütalaaya yapıştırmışlar” tespitini yaptı.
Tutuklu 3 gazetecinin, yargılandıkları suçlardan ceza alsalar bile, infaz düzenlemeleri sebebiyle yatmaları gereken süreyi doldurduğunun altını çizen Barış Terkoğlu, “Yarın, çekilmiş bir cezanının hala verilmemiş kararı için mahkeme önüne çıkacağız” dedi.