Çektikleri eziyet yetmez mi?

Çektikleri eziyet yetmez mi?
Maraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölge, şimdi de kuvvetli yağışlara teslim oldu. Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatı olumsuz etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi.Selin vurduğu illerde dün hem arama-kurtarma...

Maraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölge, şimdi de kuvvetli yağışlara teslim oldu. Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatı olumsuz etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi.

Selin vurduğu illerde dün hem arama-kurtarma hem de hasar tespit çalışmaları vardı.

“DEPREMDEN KAÇARKEN SELE TUTULDUK”
Adıyaman’ın Tut ilçesinde derenin taşması sonucu kaybolan kişilerin bulunması için dün yaklaşık 500 kişilik ekip, çalışma yürüttü. Kayıp olduğu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ulaşılmaya çalışıldı. Fatma Tekdal'ın Adıyaman’da hemşire olarak görev yaptığı ve iki aylık hamile olduğu, Adıyaman merkezindeki evlerinin depremde yıkılması sonrası konteyner alarak ilçede kendilerine ait bahçelerine yerleştirdikleri, önceki gün cesetlerine ulaşılan annesi Selma Sarıkaya ve kız kardeşi Emine Sarıkaya ile burada geçici olarak barınmaya çalıştıkları belirtildi. Eşi ve kızından iyi haber bekleyen Bedir Tekdal ise arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını gözyaşlarıyla takip etti. Tekdal, “Depremden kaçarken sele tutulduk” dedi.


Çadırları sel basan depremzedeler perişan

Gazeteci Ferit Demir, Adıyaman Yenimahalle'de şiddetli yağış nedeniyle su basan çadırların içini göstererek bölgedeki son durumu anlattı. Videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan Demir, paylaşımına "Adıyaman Acıyaman oldu… Önce deprem şimdi sel vurdu… Vatandaş perişan lütfen Adıyaman için herkes bir şeyler yapsın…." notunu ekledi.



Demir'in paylaştığı videoda, çadırların içi su dolu, depremzedelerin yiyecekleri, giyecekleri sular altında. Demir, görüntüyü ‘dehşet verici’ olarak nitelerken, “Bu çadırın içinde 4 vatandaş kalıyormuş, sabah saatlerine kadar çadırda ayakta kalmışlar, çünkü şiddetli yağmur yağıyor, dışarı çıkamamışlar” dedi. Videoda depremzedeler de yardım çağrısında da bulundu. Demir, kıyafet, yiyecek ve konteynerların acil ihtiyaçlar olduğunu söyledi.


“Çadır kenti dere yatağına kurup 'Biz bu işin uzmanıyız' dediler”

Adıyamanlı depremzede, ekipleri selin olduğu bölgeye çadır kurmamaları konusunda uyardıklarını ancak ‘Biz biliyoruz, bu işin uzmanıyız’ yanıtını aldıklarını söyledi.

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet depremin ardından sel felaketinin vurduğu Adıyaman Karapınar 4 No’lu çadır bölgesinde yaşayan yurttaşların sorunlarını dinledi.

Yurttaşlar sel nedeniyle yıkılan çadırlarını CHP milletvekillerine gösterdiler. Bir yurttaş, “İki senedir ben bu mahalledeyim, çadırkent kurduklarında dere yatağıdır dedik, buraya kurduklarında Adıyaman’ın bütün suyunun buraya yıkılacağını da söyledik… Ama bize ‘Biz biliyoruz, biz bu işin uzmanıyız’ dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular” diye konuştu.

Gece yağmurun ardından kendilerine palet verildiğini aktaran yurttaş, “Bana 3 tane plastik palet verdiler, ben 8 kişi çadırdayım. Benim çadırımın içine 12 tane palet kurarsam, çadırın içini kaplayacak. 3 palet üzerinde ben 8 kişi nasıl yatacağım?” diye sordu. Yurttaş, “Buraya gelen çikolata dağıtıyor, 100 kişi. Fotoğrafını çekiyorlar, ‘Biz yapıyoruz” dedi. (anka)