Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

ÇELMELERE PUSULARA RAĞMEN LİDER BEŞİKTAŞ

Ünal Karaman futbolun güzel adamlarındandır. Oynatmak istediği futbol hiçbir zaman kenara bırakılamaz ama onun dışında samimiyeti, duruşu, seçtiği kelimelere dikkati ve zarifliği ile hem futbolcu olarak hem teknik adam olarak gönlümü ziyadesiyle kazanmış adamlardandır.
Sergen Yalçın’ın kendisine başarı dileklerine, “Ben de Sergen hocaya başarılar diliyorum. Zor bir başlangıçtan sonra Beşiktaş'ta dostluk, birlik görüntüsü var. Sergen hocanın ciddi katkısı var bunda. Tebrik ediyorum” diyerek yanıt vermesi bu zarif adama yakışırdı.
İnönü’de bir süredir gol yemiyor Beşiktaş. Son beş maç. Geçen hafta ligin pas rekoru kıran Kartal, Karagümrük karşısındaki oyun anlayışını sürdürdü ama Göztepe’nin, Beşiktaş’a aynı paslaşma alanını bırakmaya niyeti yoktu. Buna rağmen Beşiktaş topu rakibine bırakmadı.
14’te Ghezzai, Aboubakar’a öyle bir pas attı ki, yan toplara al- ver’e ne gerek var dedirten cinstendi. Aboubakar’ın kafası topu yanlış yere nişanladı.
Adalet konusunda kimsenin şüphe duymadığı Sergen Yalçın, N’Skala ile Rıdvan konusunda hata mı yapıyor acaba?
Rıdvan, hücuma daha mı anlam kazandırıyor?
Aboubakar’ın bu tartışmaları bir kenara bıraktıracak golü 33’te VAR dümenine kurban edildi.
Gol yemeyen Beşiktaş bir anlık dağınıklığın bedelini 39’da ödedi ve serisini bozdu.
Beşiktaş iyi oynadığı ilk yarıyı soyunma odasına mağlup dönerek tamamladı.
Mensah kenara, Adem Ljajic oyuna geldi ikinci yarı düdüğünden önce.
Üç dakika sürdü topu ağlara yollaması. Karagümrük maçında golünü orta sahadaki pozisyondan iptal etmeyi başaran VAR, bu kez etkili olamadı. Çünkü Ghezzai öyle bir pas attı ki.
Rosier’in sarı kart yediği pozisyonda faul bile yoktu. Ortasından VAR’ına, yanlarından dördüncüsüne bas bas bağırdılar sanki “şaibe” diyerek.
Ersin’in müthiş kurtarışı maçın dönüm anıydı adeta… Ghezzai’nin ortasını yanlış nişanlayan Aboubakar, Töre’ninkini affetmedi. İstikrarını sürdürdü. Sergen Yalçın’ın değişikliklerinin etkili olduğu görüldü. Töre’nin dönüşü KAP’a bildirilmiş oldu.
Beşiktaş top oynamaya çalışıyor. Beşiktaş mücadele etmeye çalışıyor. Efendiler, masa, kamera oyunlarınızı bir kenara bırakın, saygı duyun.
İçimizden yetişen bir adamın yürüyüşüne çelme takmayın. Bırakın içimizden çıkan bir adam efendice yürüyüşüne devam etsin.
Beşiktaş, çok farklı kazanabileceği bir maçı zor da olsa kazandı. Bitmeyen, bitmeyecek ilk yarıyı lider tamamladı.
Ama ısrarla notum, benim gözüm Rıdvan’ı aradı be usta Hoca…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi