Cengiz’in Cennet Koyu’na inşaat ruhsatı iptal

Cengiz’in Cennet Koyu’na inşaat ruhsatı iptal
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz Holding Anonim Şirketi’ne, Cennet Koyu bölgesindeki inşaat faaliyeti için verilen ruhsatların iptal edildiğini açıkladı. Torun, “Yapılan kapsamlı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz Holding Anonim Şirketi’ne, Cennet Koyu bölgesindeki inşaat faaliyeti için verilen ruhsatların iptal edildiğini açıkladı. Torun, “Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, hukukun gereği ve Bodrum halkının menfaatleri doğrultusunda söz konusu ruhsatların iptal edilmesine karar verilmiştir” dedi. Torun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere; Cengiz Holding Anonim Şirketi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Göl Mahallesi Cennet Koyu bölgesinde yer alan bir alanda inşaat faaliyetlerine başlamıştı. Bodrum Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısında söz konusu inşaata verilen ruhsatların yeniden değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, hukukun gereği ve Bodrum halkının menfaatleri doğrultusunda söz konusu ruhsatların iptal edilmesine karar verilmiştir. Ruhsat iptallerinin ardından, inşaatların durdurulması için belediyemiz tarafından gerekli işlemler takip edilecektir.”

Cengiz Holding ise bir açıklamayla iptalin hukuka aykırı olduğunu iddia etti, iptal edilen ruhsat için mahkemeye gideceklerini duyurdu.