Cennet gibi koyda doğa katliamı: 1000 villa dikilecek

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 28, 2023 / 00:13

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Tisan koyunun bakir alanları geçtiğimiz yıl AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla yapılaşmaya açılmıştı. Koyda 1000 adet villa yapacağını daha önceden ilan eden şirket kooperatif ortaklığı inşaat çalışmalarına başladı.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; 1970’li yıllarda yapılaşmaya açılan ancak bir bölümü korunan Mersin Silifke’deki Tisan Koyu, 40 yıl sonra benzer bir yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya geldi.

CUMHUR İTTİFAKI YAPILAŞMAYA AÇTI

MHP’li Silifke Belediyesinin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği geçtiğimiz mayıs ayında Büyükşehir Belediyesinde AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmiş, böylece koyun bakir yarımadalarından biri yapılaşmaya açılmıştı. Faras Akdeniz adlı bir şirket-kooperatif ortaklığı da daha plan değişikliği tamamlanmadan 1000 villalık proje hazırlamış ve satışlara başlamıştı. Şirketin, plan değişikliklerinden kısa süre önce Tisan’da bazı alanları aldığı da ortaya çıkmıştı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Faras Akdeniz adlı şirket-kooperatif ortaklığının, Tisan koyunda inşaat çalışmalarına başladığını, bu çalışmalar sırasında Kıyı Kanununa ve atıkların taşınmasıyla ilgili yönetmeliklere aykırı hareket ettiğini söyledi. Uçar, bu doğa katliamını durdurulması için yetkililere çağrı yaptı. 

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top