Cepheden uzaktaki Ukrayna kentine füze saldırısı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 15, 2022 / 10:34

Ukraynalı yetkililer, Rus füzelerinin saldırısı sonucu, ülkenin doğusundaki cepheden uzak bir kentte aralarında üç çocuğun da bulunduğu 22 kişinin öldüğünü açıkladı.

Donbas’ta süren çatışmaların çok uzağında bulunan Başkent Kiev’in güneybatısındaki Vinnitsya’daki saldırıda 100 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıda üç Rus füzesi ofislerin bulunduğu bir apartmanı vurdu ve meskun binalar da hasar gördü. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski saldırıyı “açık bir terör eylemi” diye niteledi.

UKRAYNA KUZEY KORE İLE İLİŞKİLERİ KESTİ
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya yanlısı Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıma kararı alan Kuzey Kore’yle diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıkladı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, kararın şiddetle kınandığı belirtilerek “Dostane olmayan bir eyleme yanıt olarak Kuzey Kore ile diplomatik ilişkiler kesildi” denildi.

ZELENSKİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna limanlarından tahıl çıkışının sağlanması için Türkiye, Rusya, Ukrayna askeri heyetleri ve BM heyeti arasında İstanbul’daki dörtlü toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zelenski, Dünya pazarına gıda tedarikini yeniden başlatmak için çok önemli çabalar harcadıklarını belirterek, “BM ve Türkiye’ye çabaları için minnettarım. Bu hikayenin başarısına sadece devletimizin değil, abartmadan tüm dünyanın ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top