“Cesaret ve direniş örneği”: Kavala’ya, “Kültürlerarası Diyalog” ödülü

“Cesaret ve direniş örneği”: Kavala’ya, “Kültürlerarası Diyalog” ödülü
Alman Dış İlişkiler Enstitüsü (ifa), sergilediği cesaret ve direniş ile örnek teşkil eden Türkiye’de cezaevinde tutulan Osman Kavala’ya, “Kültürlerarası Diyalog” ödülü verileceğini duyurdu.Dün ifa’dan yapılan yazılı...

Alman Dış İlişkiler Enstitüsü (ifa), sergilediği cesaret ve direniş ile örnek teşkil eden Türkiye’de cezaevinde tutulan Osman Kavala’ya, “Kültürlerarası Diyalog” ödülü verileceğini duyurdu.

Dün ifa’dan yapılan yazılı açıklamada, töreninin 10 Kasım’da Berlin’de düzenleneceği, ödül konuşmasını da Almanya siyasetinin duayen isimlerinden, eski Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble’in yapacağı bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, hem bir iş insanı hem bir insan hakları aktivisti olan Kavala’ya verilecek ödülün 10 bin euro tutarında olduğu belirtilirken, dünya genelinde insan ve yurttaşlık haklarının tehdit altında olduğu, savunucularının da baskı altında tutulduğu vurgulandı.

Aynı zamanda jüri başkanı olan ifa Başkanı Ulrich Raulff, “Bu şartlar altında Osman Kavala’nın sergilediği cesaret ve direniş, bizler için mutlak bir örnek teşkil ediyor” değerlendirmesini aktardı.