Çetelerden 418 milyar doları geri alacağız

Çetelerden 418 milyar doları geri alacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın Düzenlediği “Demokrasi Şurası” toplantısına katıldı. CHP lideri, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu."YAPMAMIZ GEREKEN...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın Düzenlediği “Demokrasi Şurası” toplantısına katıldı. CHP lideri, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"YAPMAMIZ GEREKEN SON BİR ŞEY KALDI"

Konuşmasında 'demokrasi' ve 'helalleşme' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi hep hor görüldü. Demokrasi o zaman postalların altında, bugün kirli sermayenin altında eziliyor. Biz demokratlar hiç bitmedik, hiç azalmadık. Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı o da helalleşmek. Artık bu ülkenin bedel ödemesini bitirmek ve bu kavgayı biz bitireceğiz. Darbeciye darbeci diyeceğiz. Kötü olana da kötü diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'İMAMOĞLU' AÇIKLAMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin de konuşan CHP lideri, şu sözleri kullandı:

"Milletvekilimiz Enis Berberoğlu uzun süre hapislerde kaldı. Eren Erdem, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Canan Kaftancıoğlu... İBB Başkanımız haksız şekilde yargılanıyor. Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler."

‘KİRLİ SERMAYENİN DEVLETE 418 MİLYAR DOLAR BORCU VAR’

Türkiye’de demokrasinin en büyük sorunlarındın biri de beşli çetelerdir. Bunların sayıları beşten çok daha fazla. Çetelerin, kirli sermayenin devlete 418 milyar dolar borcu var, bunu deftere yazdık. O kirli paraların tamamını tahsil edeceğiz. O para ile devleti ve demokratik kurumları onaracağız. Bazılarını yeniden inşa edeceğiz.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 74 yaşını doldurdu. "Demokrasi Şurası" toplantı öncesi Kılıçdaroğlu’na doğum günü sürprizi yapıldı.

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu, Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Dr. Salih Uzun ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in de katılımıyla düzenlenen kutlamada Kılıçdaroğlu için pasta kesildi.