‘Cevabımız grev olur’

‘Cevabımız grev olur’
Türk-İş Başkanlar Kurulu yaptığı toplantıda, kıdem hakkının zayıflatılmasına yönelik her türlü girişime genel grevle cevap verme kararı aldı.34 sendika başkanının yer aldığı toplantıdan sonra yayımlanan tüm değerlendirme...

Türk-İş Başkanlar Kurulu yaptığı toplantıda, kıdem hakkının zayıflatılmasına yönelik her türlü girişime genel grevle cevap verme kararı aldı.
34 sendika başkanının yer aldığı toplantıdan sonra yayımlanan tüm değerlendirme notunda şu ifadeler yer aldı: “Türk-İş’in kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı, ‘genel grev’ olacaktır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan ve işçi sendikalarıyla yapılan toplantıya çağrılmayan DİSK ise yaptığı açıklamada ayrımcılığa son verilmesini istedi.
“Çalışma hayatına ilişkin konuların ele alınması gereken yer Üçlü Danışma Kurulu’dur” ifadelerine yer verilen yazıda, kurulun Mayıs 2020’de yapılması gereken ve henüz yapılmayan toplantısının bir an önce yapılması talep edildi.