Ceyhan’dan önemli uyarı 3 kez enfeksiyon geçirenler var

Ceyhan’dan önemli uyarı 3 kez enfeksiyon geçirenler var
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs geçirmiş olmanın istenilen düzeyde bağışıklık sağlamadığını, 3 defa enfeksiyon geçiren hastaların...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs geçirmiş olmanın istenilen düzeyde bağışıklık sağlamadığını, 3 defa enfeksiyon geçiren hastaların olduğunu söyledi.

Ceyhan, “Şu yanılgıdan kurtulmamız lazım; hastalık istenilen düzeyde bağışıklık sağlamıyor. 'Ben hastalık geçirdim' deyip buna güvenmeyin” uyarısında bulundu. Mutant virüsün bazı şeyleri şüphe ile karşılamalarına neden olduğunu kaydeden Ceyhan, şunları söyledi:

“Bunlardan bir tanesi de geçirilen hastalığın 6 ay koruması. Hastanemizde hastalıktan 2 ay sonra tekrar hastalık geçiren kişiler var. Aşı ve tedbiri birlikte yürütmeden vaka sayısının azalması mümkün değil. Aşıyı da belki 6 ay sonra değil, daha erken sürede yapmamız gerekecek. Aşılama da bu hızla devam ederse Türkiye'nin istediğimiz düzeyde aşılanması yıllar alır.”

“UCUNDA IŞIK GÖRÜNEN TÜNELDEYİZ”

Ceyhan, "Bu önlemler ile vaka sayısı azalıyor gibi çıkar ve önlemler kaldırılırsa eğer ya da halk gevşetirse önlemleri, bir süre içerisinde büyük bir patlama yaşayabileceğimizden korkarım. Önlemlerin daha sıkı olması lazım. Artık ucunda ışığın göründüğü tüneldeyiz. Ne kadar erken topumun yüzde 70-75'ini aşılayabilirsek o kadar çabuk kurtulacağız salgından" dedi.