Cezayı, söyleyenin kimliği belirliyor

Cezayı, söyleyenin kimliği belirliyor
Bidebunuizle yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezayı değerlendiren ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer “Savcının acelesi ne? diye sordu.Sözüer’in sözlerinden öne çıkanlar şöyle: “Ben ilk kez bir...

Bidebunuizle yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezayı değerlendiren ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer “Savcının acelesi ne? diye sordu.
Sözüer’in sözlerinden öne çıkanlar şöyle: “Ben ilk kez bir davayla ilgili bu kadar kapsamlı ‘hukuki değil’ yorumu görüyorum. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nun üyelerinden de itiraz geldi. Zaten kararla ilgili ‘hukuki değil’ yorumu yapan sadece bu kişiler değil, davanın savcısı da aynı şeyi söylüyor. ‘Hem hatalı hem de eksiklikler var’ demiş. Bir savcı, davanın hakimine talimat verir gibi ‘Yıllık izine çıkacağım, gerekçeli kararı hızlıca yaz gönder’ der mi? Dese bile gidip bunu yüz yüze söyleyebilir. Bir acelesi olduğunu gösteriyor. Türkiye’deki neredeyse görüş açıklayan tüm ceza hukukçuları aynı fikirde. Ben sayın Cumhurbaşkanına siyasi yasak istendiği zaman da mütalaa sundum. O nedenle bugün Cumhurbaşkanının çıkıp ‘Bu karar yanlıştır’ demesini bekliyorum”

Sözüer, MHP’li Isparta Belediye Başkanı’nın YSK temsilcisine hakaret etmesinin ardından aldığı para cezası için de “Bu kişi seçimi kazanmaya aday, güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olsaydı bugün belki de tutukluydu. Mesele burada, söyleyenin kimliği belirliyor. Kişiye özel uygulamanın olmaması gerekiyor, bunun için de bir kanun değişikliğine ihtiyaç yok. HSK ve sayın Adalet Bakanı bu tür uygulamaları bir günde bitirebilecek güçteler” değerlendirmesini yaptı.