ÇHD Davası'nda savcıdan itiraz

ÇHD Davası'nda savcıdan itiraz
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların yargılandığı davada verilen hükme, savcılık itiraz etti. Savcı Haluk Tunç, “Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, yukarıda zikredilen kararın bozulması...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların yargılandığı davada verilen hükme, savcılık itiraz etti. Savcı Haluk Tunç, “Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, yukarıda zikredilen kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecektir” diyerek müddeti muhafaza talebinde bulundu.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre davayla ilgili kararını 11 Kasım’da açıklayan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, temyiz merci olarak Bölge Adliye Mahkemesi'ni (istinaf) değil, direkt olarak Yargıtay’ı işaret etmişti. Kararda, Selçuk Kozağaçlı “örgüt üyeliği”nden 12, “örgüt propagandası”ndan 1 yıl, Barkın Timtik “örgüt üyeliği”nden 12, “örgüt propagandasından 7 yıl, “direnme” suçundan 1 yıl, yasadışı gösteriye katılmaktan 6 ay ve Oya Aslan “örgüt üyeliği”nden 10 yıl 6 ay, “örgüt propagandası”ndan 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Diğer sanık avukatlar da 6 yıl 3 ay ile 1 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı.