CHP-AKP bayramlaşmasında ekonomi kötü polemiği

CHP-AKP bayramlaşmasında ekonomi kötü polemiği
Bu yıl en çok siyasi partiyle bayramlaşan parti olan CHP’nin Genel Merkezi’nde ilk bayramlaşma AK Parti ile online yapılan bir önceki bayramlaşmanın aksine yüz yüze gerçekleşti. CHP’nin bayramlaşma heyetinde Eskişehir Milletvekili...

Bu yıl en çok siyasi partiyle bayramlaşan parti olan CHP’nin Genel Merkezi’nde ilk bayramlaşma AK Parti ile online yapılan bir önceki bayramlaşmanın aksine yüz yüze gerçekleşti. CHP’nin bayramlaşma heyetinde Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necla Kacan ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Uygar Elitoğ yer aldı.

AK Parti’nin bayramlaşma heyetinde Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ankara Milletvekili Selva Çam, Kadın Kolları MKYK Üyesi Reşide Yüksel ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Zeynep Şahin yer aldı.

CHP: BESİCİLER SATIŞ YAPAMIYOR
GazeteDuvar.com.tr’den Serkan Alan’ın aktardığına göre CHP ile AK Parti’nin bayramlaşmasında ekonomik sorunlar ve buna dönük diyaloglar öne çıktı. Tansiyonun da yer yer yükseldiği konuşma sırasında CHP’li Süllü, hayvan pazarını ziyaret ettiğini ve besicilerin çoğunun satış yapmadığını söyledi, “Ülkede ekonomik koşullar sıkıntılı. İnsanlar kurban kesemediler. Bütün satıcılar bekliyorlardı” dedi.

AKP: BESİCİLER GAYET MUTLU
Bu sözler üzerine AK Partili Yel seçim bölgesi Tekirdağ’da besicilerle buluştuğunu onların “gayet mutlu” olduğunu söyledi.

CHP: MALİYETLER ARTTI, MUTSUZLAR
Bu sözler üzerine CHP’li Süllü yem ve girdi maliyetleri nedeniyle çiftçi ve besicilerin mutsuz olduğunu belirtti.

AKP: TRAKTÖRLER ÇALIŞIYOR
Bu sözlere itiraz eden AK Partili Yel, “Bizim gördüklerimiz öyle değil. Girdi maliyetleri arttı ama tek taraflı bakmamamız lazım. Çiftçilerimiz traktörleri çalışıyor” dedi.

CHP: MAZOT FİYATLARI ORTADA
CHP’li Süllü ise “Traktörü nasıl kullanacaklar mazot fiyatları ortada” diyerek AKP’li Yel’e itiraz etti.

AKP: CHP’DEN ÖYLE GÖZÜKÜYOR SANIRIM
AKP’li Yel ise “CHP Genel Merkezi’nden farklı gözüküyor sanırım ama kullanıyorlar. Ben çalıştırmayan çiftçi tanımıyorum. Tüm dünyada var olan bir kriz yaşıyoruz” yanıtını verdi.

CHP: TÜRKİYE ÇOK DAHA KÖTÜ
CHP’li Süllü bu sözler üzerine savaşta olan ülkelerde dahi enflasyonun yüzde 8 olduğunu Türkiye’deki tablonun daha kötü olduğunu söyledi.

AKP: ÇÖZECEK İRADE 20 YILDIR İKTİDARDA
AK Partili Yel, “Sorunlar yok değil bütün dünyada var. Önemli olan bu sorunları çözecek siyasi iradedir. Bu siyasi irade de çok şükür yirmi yıldır devam ediyor. Çok şükür sonuca da varılıyor” yanıtını verdi.

CHP: EMEKLİLER DE ZORDA
CHP’li Süllü sonuçları göremediklerini, emeklilerin zor dönem geçirdiğini belirterek, “Vatandaş son dönemde çok zor durumda. Emeklilere bin lira artış oldu. Artık emekliler çocuklarına bayram harçlığı vermemek için kaçıyorlar. Mardin’de bir hanımefendi elinde kalan 15 lirayı bana gösterdi. ‘Çocuklarım bir yıldır meyve yemedi’ dedi. Üzücü tablolar var. Artık bayramları bayram gibi yaşayacağımız bir düzene geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AKP: OLUMLU GELİŞMELER VAR
Tansiyonun yükseldiği bu dakikalarda AK Partili Yel, “Sözlerinizde bize de cevap hakkı doğuruyorsunuz. Emeklilik yeni bir sistem değil. Emeklilikle ilgili Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaştırınca olumlu gelişmeler var. Dört yıldır bayram ikramiyesi var” dedi.

CHP: KILIÇDAROĞLU'NUN ZORLAMASIYLA
CHP’li Süllü’nün, bayram ikramiyesinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “zorlamasıyla” olduğunu söyledi.

AKP: SORUNLARI BİLİYORUZ
AK Partili Yel, “Emeklilerle ilgili yapılacak pek çok tasarruf olacaktır. Bu sorunları bilmiyor değiliz. İnşallah emekli vatandaşlarımızın rahat yaşamasını sağlayacağız. Kemal Bey’in zamanında 39-40 yaşlarında emekli olanlar var” dedi.

CHP: 20 YILDIR İKTİDARDASINIZ
CHP’li Süllü bu sözlere, “Yasa öyleydi. Vatandaşlara ayırıyorduk en azından o kaynakları. Şimdi de EYT mağdurları var” yanıtını verdi.
Bu sözler üzerine AK Partili Yel, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SGK Başkanı olduğu dönemde ortaya çıkan sorunları vurguladı, “Çözeceğiz” dedi. Bu sözlere CHP’li Süllü, “Yirmi yıldır iktidardasınız yirmi yıldır sorunları çözemediniz. Biz çözeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. İki heyet arasındaki bayramlaşma birbirlerini seçim bölgelerine davet ederek sonlandı.