CHP Balıkesir’de gövde gösterisi yaptı: KUCAKLAŞMA ZAMANI

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 25, 2022 / 07:56

Mersin’den başlayan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezanın Yargıtay tarafından onanmasıyla ikincisi İstanbul’da düzenlenen ‘Milletin Sesi’ mitinginin üçüncüsü dün Balıkesir’de yapıldı. Miting öncesi çalınan Tarkan’ın “Geççek geççek” şarkısına mitinge katılanlar coşkuyla eşlik etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki siyasi, ekonomik, adalet krizinin çözülmesini isteyenlere, “Bize katılın” çağrısında bulundu. Miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, önce halkın arasında yer alarak kürsüye çıkan üretici, çiftçi ve doktorun sorunlarını dinledi.

“ZERZAVAT SATARAK OKUTTUĞUM KIZIM İŞSİZ”
Kılıçdaroğlu’ndan önce kürsüye çıkan çiftçi Esma Ay, “Mazot pazara kadar götürecek mi, bugünümüzü kurtaracak mı diye düşünüyoruz. Zerzevat satarak kızımı üniversitede okuttum ama işsiz. 447 bin lira gelir, 545 bin lira gider. Ben buradan soruyorum bu ülkenin idare edicilerine, bu ülkede idare edilenlere: Ben enflasyonun altında ezilmemiş mi oluyorum” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:


BİR DEĞİŞİM ÇIĞLIĞI VAR
“Birlikte, milletin sesini dinlediniz. Bu sesi geniş kitleleri ulaştırmanın yanında, Ankara’daki sağırlara da duyurmak zorundayız. Bir değişim çığlığı var. İşçisinden, çiftçisinden, madencisinden, balıkçısından, sanayicisinden, esnafından, taksicisinden, ev kadınından, gençlere herkes değişim istiyor. Değişimi yapacağız, adaletli bir değişim. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında güzel ülkemizi demokrasi ile taçlandıracağız. Ve bütün mazlum ülkelerin de demokrasiye geçtiğini göreceksiniz.

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR
Bir daha ilan ediyorum. CHP’yi kuran bir parti olarak iki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Vatanımıza ve bayrağımıza canımız feda. Onun dışında inancı yaşam tarzı ne olursa olsun, vatanına ve bayrağına bağlı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Devletin yapısında ciddi bir çürüme var. Devlette liyakat kalmadı. Devleti soyanların, devletin makamlarında görev almalarını istemiyoruz. Devlette liyakat ve adalet istiyoruz. Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir. 5 sente muhtaç bir Türkiye cumhuriyeti var bugün. Merkez Bankası’nın kasasında kendisine ait 5 sent bile yok.

ONLARI GÖREVDEN ALACAĞIM
O rüşvet alan büyükelçileri, sizlerin takdiriyle, iktidar olduğumuzda derhal görevlerinden alacağım. Uyuşturucu baronları, onlarla mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlere hesabını soracağım. Baskı kuruyorlar, tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmam. Ben milletim için çalışıyorum.


EYT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, çiftçilerin, ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredileri sıfırlayacağız. Rahat edecek çiftçi kardeşim. Ayrıca havza bazlı planlama yapacağız. Hiçbir çiftçinin ektiği ürün, beslediği hayvan dolayısıyla zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz. Kırsalda görev yapan, kırsalda çalışan kadınlar, kırsalda çalışan gençler, kırsal’da çalışmak koşuluyla bunların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Böylece gençler, büyük kentlerin varoşlarına gelip ezilmeyecekler. Onun sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. EYT’liler hiç meraklanmayın. Çözdüler, çözdüler. Çözemezlerse az kaldı biz çözeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bütün öğretmen kardeşlerime ve din görevlilerine sesleniyorum. Sayınızı biliyorum. Tümünüze kadro vereceğiz.

SEN KİM, BAY KEMAL KİM?
Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal, sıradan bir olay değil. Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın. Sen kim, Bay Kemal kim.

MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAĞIZ
Sağlıkta şiddeti çözeceğiz. Pazartesi günü grup başkanvekillerimiz bütün sivil toplum kuruluşları çağırdılar, oturup konuştular, bir kanun teklifi hazırladılar. Bir genel görüşme yapılması için TBMM’yi olağanüstü toplantıya davet edecekler. Eğer meclis olağanüstü toplanmazsa, sağlıkta şiddete son vermek için hazırladığımız teklife hayır derlerse iki eliniz onların yakasında olsun.

BİZE KATILIN
Bu söylediklerimin yapılmasını istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız bize katılacaksınız. Adalet istiyorsanız, vergilerin nereye gittiğini bilmek istiyorsanız bize katılacaksınız, beraber yapacağız. EYT için bize katılacaksınız. Huzur istiyor musunuz, herkesin karnı doysun istiyor musunuz, herkesin işi olsun istiyor musunuz, bize katılacaksınız.”

O ARTIK “BAY KEMAL”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bay Kemal” hitabını Twitter hesabının profiline ekledi. Profil, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı | Gençlerin Demokrat Amcası | Bay Kemal” olarak yenilendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top