CHP başörtüsüne yasal güvence önerdi

CHP başörtüsüne yasal güvence önerdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘başörtüsü’ hakkında açıklamalarda bulundu, konuya ilişkin kanun teklifi vereceklerini bildirdi. Helalleşme çağrısına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Burada...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘başörtüsü’ hakkında açıklamalarda bulundu, konuya ilişkin kanun teklifi vereceklerini bildirdi. Helalleşme çağrısına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı” ifadelerini kullandı.

Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı” dedi. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin kanun teklifini bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunacaklarını bildirdi.

‘BAZEN OY KAYBETMEYİ GÖZE ALMAK GEREKİYOR’
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video mesajında “Geçen hafta yol arkadaşlarıma yanımda mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor.” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda, “Sarayı da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak? Türkiye’nin yaralarını kapatma konusunda yol arkadaşlarımız benimle. Yaraları kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NDAN DESTEK
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP liderinin çağrısına destek verdi ve milletvekillerine teklife destek verme çağrısında bulundu:

“Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum.”

KILIÇDAROĞLU İLK GRUP TOPLANTISINDA 600 GENCİ AĞIRLAYACAK
Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında sadece gençleri konuk edecek. Kılıçdaroğlu’nun yeni yasama yılının ilk grup toplantısını 600 milletvekilini temsilen Türkiye’nin 81 ilinden gelecek olan 600 gencin katılımıyla düzenleyecek.

Bugün gerçekleşecek yeni yasama yılının ilk grup toplantısına ilişkin açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gizem Susam Yorulmaz, “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere verdiği değerin bir göstergesidir. Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getirmek üzere atacağı her adımın da yanında olacağız” dedi.