CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na ‘kayyum atandı’ tartışmaları

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na ‘kayyum atandı’ tartışmaları
Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı kongreye götürmek isteyen üyelerin yaptığı başvuru hakkında kararını açıkladı ve il başkanlığının yasal kongre sürecini gerçekleştirmesi için...

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı kongreye götürmek isteyen üyelerin yaptığı başvuru hakkında kararını açıkladı ve il başkanlığının yasal kongre sürecini gerçekleştirmesi için yedi kişiden oluşan ‘geçici kurul’ atanmasını uygun gördü.

Bu karar, CHP’ye “kayyum atandığı” şeklinde yorumlandı.

Mahkemenin yerine atama yaptığı CHP Diyarbakır il Başkanı Gönül Özer ise haberlere yansıdığının aksine görevinin başında kalmaya devam edeceğini söyledi.

Özer, “Ben partimin başındayım, avukatlarımız kararı istinafa götürdü, genel başkanımız da bizim yanımızda. Davacı olan isimler AKP yükselişe geçince oraya giden, bu partinin düşüşe geçtiğini görünce de geri gelmek isteyenler. Biz süreç ne olursa olsun bu partinin bu davanın insanlarıyız” dedi. Üst mahkemenin vereceği karardan sonra kongre süreci ve yönetimin durumunun netleşmesi bekleniyor.